Forma-1 | Karthikeyan a Hispania versenyzője.....

A Forma-1-ben szereplő Hispania Racing csapatának Karun Chandhok után idén is lesz indiai pilótája, Narain Karthikeyan ugyanis bejelentette, leszerződött a spanyolokkal. Az istálló egyelőre nem adott ki közleményt a némileg meghökkentő megállapodásról. 

Narain Karthikeyan az indiai médiában és saját Twitter oldalán jelentette be, hogy aláírt a Hispania csapatához, vagyis 2005 után idén újra a Forma-1-ben szerepel majd. 

"2011-ben visszatérek a Forma-1-be, versenyzői szerződést írtam alá a HRT-hez. Mindig is mondtam, hogy még nem járt le az időm az F1-ben, és most ez beigazolódott"- kürtölte világgá a nagy hírt a 34. születésnapját január 14-én ünneplő pilóta a közösségi oldalon.

"Biztos vagyok benne, hogy a sebességem, a fizikális felkészültségem és az akaratom is megfelelő ahhoz, hogy helytálljak a Forma-1-ben. Már alig várom, hogy a Hispaniánál versenyezzek és újra együtt dolgozhassak Colin Kollesszel"- mondta már a The Times of India újságírójának a pilóta, aki legutóbb 2009-ben dolgozott együtt a Hispania jelenlegi csapatfőnökével, akkor a Le Mans-i 24 órás versenyen.

Karthikeyan azt is hangsúlyozta, mennyire hálás a Tata Groupnak, amely támogatása nélkül most nem térhetne vissza. A Hispania korábban sem csinált titkot abból, hogy kizárólag fizetős pilótát alkalmaz idén is, így egyértelmű, hogy az indiai pilótára is emiatt esett a választásuk.

A pénzen kívül más érvet egyébként nehéz felsorakoztatni a Forma-1-ben 2005-ben a Jordan színeiben szereplő indiai mellett. Karthikeyan öt teljes szezont hagyott ki, idén mindent a nulláról kell kezdenie, így tapasztalatára nem számíthat a második idényére készülő csapata. Első és máig egyetlen pontszerző helyét az Amerikai Nagydíjon szerezte, amelyet a Michelin gumiabroncsait használó istállók bojkottáltak, és csak hat autó rajtolt el, ő negyedik lett.

Forma-1-es versenyzése után két éven át tesztpilóta volt a Williamsnél, majd az A1GP-ben szerepelt, legutóbb pedig az amerikai NASCAR széria Truck kategóriájában versenyzett. Idén újra megpróbálkozhat azzal, hogy megragadjon az F1-ben. A Hispania számára mindenesetre kapóra jön az indiai szponzorral rendelkező indiai pilóta az első Forma-1-es Indiai Nagydíjon, amit idén októberben rendeznek majd.

Fotó: a1gp.com

Tags: , , ,

Sharing is sexy

Related posts

0 megjegyzés for this post

Leave a Reply


Hírek forrásai | hír partnerek:

Minden aminek két kereke van, vagy annál több..... autohun
[origo], NSO, videa, duen,
f1világ, michelisz.com, zengodensionteam.com, A5.HU, mon.hu, sporthirado.hu, formula.hu