A Group Lotus nekünk nem tett ajánlatot

A Forma-1-ben idén bemutatkozó, és az év legjobb újoncának bizonyuló Lotus Racing tulajdonosa szerint nem igaz a Group Lotus vezetőjének, Dany Baharnak azon kijelentése, miszerint a Renault-val kötött megállapodás előtt nekik is ajánlatot tettek. Tony Fernandes szeretné, ha végre lezárulhatna a sajtón keresztül egymásnak történő üzengetés és a Lotus névhasználata körüli huzavona.





Bahar néhány nappal ezelőtt úgy nyilatkozott, hogy cége elsősorban a Lotus Racing csapatával akart együttműködni, de az üzlet azért nem jött létre, mert annak tulajdonosa túlságosan drága ajánlattal állt elő, így a Group Lotus végül a harmadannyiba kerülő megoldás, a Renault-hoz való társulás mellett döntött. Tony Fernandes határozottan visszautasítja ezeket az állításokat, és azt mondja, nem kapott konkrét ajánlatot.

"Semmiféle ajánlatról nem volt szó. A hírek szerint a Lotus 20 millió fontért szerzett részesedést a Renault-ban, ami ezek alapján azt jelenti, hogy én 60 milliót kértem, ez azonban teljes képtelenség. Teljesen nyitottak vagyunk az egyenlő részesedésre, a közös munkára és egyéb elképzelésekre. A Lotus márka érdekében szerettünk volna dolgozni, ennek lett volna értelme. Határozottan kijelenthetem: kizárt dolog, hogy háromszor annyit kértünk volna"- mondta az Autosport magazinnak Tony Fernandes.

A malajziai üzletember szerint egy kis türelemmel gyümölcsöző együttműködés lehetett volna a két fél között, ennek ellenére továbbra is bízik saját csapatában, és úgy látja, a rendelkezésükre álló feltételekkel a következő év végére elérhetik a Renault istálló szintjét.

Fernandes a Lotus névhasználata körüli vitát is minél hamarabb le szeretné zárni, mert az szerinte csak árt a legendás márka hírnevének. "Most már kezd sok lenni. Az elmúlt napokban Dany Bahar, Eric Boullier és Gerard Lopez is támadott engem a sajtóban. Személy szerint úgy vélem, ez az egész már kicsúszott a kezeik közül, ráadásul a nagy részük csak kitaláció. Ez az utolsó alkalom, hogy a témában megszólalok, és remélhetőleg valamennyien erre a döntésre jutunk"- bizakodik a Lotus Racing tulajdonosa.

Fernandes szerint ők csupán a Lotus nevét szerették volna visszahozni az autóversenyzés világába, és szándékosan maradtak csendben, amikor a Group Lotus és a Renault együttműködése bejelentésre került. Hozzátette, ő továbbra is nyitott a mindkét felet kielégítő megoldás keresésére, és azt szeretné, ha a jelenlegi helyzet minél hamarabb rendeződne.

Fotó: Lotus
forrás: [origo]

Tags: , , ,

Sharing is sexy

Related posts

0 megjegyzés for this post

Leave a Reply


Hírek forrásai | hír partnerek:

Minden aminek két kereke van, vagy annál több..... autohun
[origo], NSO, videa, duen,
f1világ, michelisz.com, zengodensionteam.com, A5.HU, mon.hu, sporthirado.hu, formula.hu