A Mikulás-kupát a bajnok Aschenbrenner György, Pikó Zsuzsa kettős nyerte..... VIDEÓ!

A bajnok Aschenbrenner György, Pikó Zsuzsa kettős nyerte meg a havas-jeges Mikulás-kupát, amelyen nívós mezőny állt rajthoz

Amikor kell a szög a gumiba

Mínuszok, havas-jeges pályák, szöges gumik – valódi téli rali. Nehéz lenne megmondani, kik voltak nagyobb hősök: a ralisok, akik szélsőséges körülmények között terelgették versenygépeiket, vagy a nézők, akik mínusz nyolc fokban eltántoríthatatlanul álltak a pályák szélén a hagyományos, Veszprém környéki Mikulás-ralin. A győzelmet végül az idén abszolút bajnokká koronázott Aschenbrenner György, Pikó Zsuzsanna kettős hódította el, meglehetősen nagy fölénnyel.

Aschenbrenner György nyerte meg a Mikulás-kupát

„Új kihívás volt ez mindenki számára – hazai versenyen nemigen szoktunk szöges gumit használni – most ezt is kipróbáltuk. Mi azt a fajtát választottuk, amelyet a svéd vébéfutamokon is alkalmaznak, és bevált. Persze csak a havon és a jégen, a tiszta aszfalton csak csúsztunk-másztunk, amit viszont szerintem a nézők díjaztak. Örülök, hogy minden hibátlanul sikerült, s megnyertük ezt a versenyt is. Hogy miként viseltük a hideget? A motor olyan meleget árasztott, hogy néha le kellett volna venni a fűtést menet közben, de Zsuzsa nem érte el a kapcsolót a műszerfalon, nekem meg más dolgom volt, úgyhogy hagytuk" – mondta Aschenbrenner, aki Osváth Péter előtt nyerte meg a Mikulás-ralit. Érdekesség, hogy őket két navigátorból pilótává avanzsáló versenyző követte: Kazár Miklós (aki egyre jobban belejön a volánpörgetésbe) és Zsiros Gábor, aki a Turán Frigyessel teljesített sikeres vb-szereplés után ezúttal a „bal egyben" mutatta meg, mit tud.

A Mikulás-Rali a nevéhez híven megszánkóztatott egy-két párost az utakon!  VIDEÓK!


...hát igen ez a kanyar nem mindenkinek ment zökkenőmentesen.....

...ugyan az a kanyar egy lenti kameraállásból.


MIKULÁS-RALI, VESZPRÉM 
Abszolút végeredmény:
1. Aschenbrenner György, Pikó Zsuzsa (Asi Rally Club, Mitsubishi Lancer Evo9) 46:09.6
2. Osváth, Farnadi (Bertkruj) 47.4 másodperc hátrány
3. Kazár, Szőke (Hell Racing Team, Mitsubishi Lancer Evo9) 50.6 mp h.
forrás: NSO

Tags: , , , ,

Sharing is sexy

Related posts

0 megjegyzés for this post

Leave a Reply


Hírek forrásai | hír partnerek:

Minden aminek két kereke van, vagy annál több..... autohun
[origo], NSO, videa, duen,
f1világ, michelisz.com, zengodensionteam.com, A5.HU, mon.hu, sporthirado.hu, formula.hu