A Ferrari amerikai színekben indítaná harmadik F1-es autóját

A Ferrari elnöke néhány nappal ezelőtt ismét élesen bírálta a Forma-1-ben szereplő kiscsapatokat, véleménye szerint ugyanis jobb lenne, ha lehetőség lenne harmadik autó indítására, ahelyett, hogy olyan istállók is tagjai a mezőnynek, amelyek még az alacsonyabb kategóriákban sem lennének versenyképesek. Luca di Montezemolo ezen gondolatát folytatva több lehetséges partnert is megnevezett, akiket alkalmasnak talál rá, hogy a Ferrari harmadik autóját versenyeztessék.








A maranellóiak elnöke szerint az amerikai Ganassi és Penske istállók tökéletesen megfelelnének arra, hogy privát csapatként a Ferrari autójával rajthoz álljanak a Forma-1-ben. Di Montezemolo szerint a sorozat csapatain kívül az FIA (Nemzetközi Automobil-szövetség) is tárgyalja a harmadik autó indításának lehetőségét.



"Jó lenne látni egy harmadik Ferrarit a mezőnyben, talán egy privát amerikai csapatban. Azt gondolom, hogy például a Ganassi vagy a Penske megfelelő lenne. A harmadik autó kérdésében elszántak vagyunk. Ha egy istállónak nincs meg rá a pénze, hogy a Forma-1-ben szerepeljen, mehetnek a GP2-be. Szívszorongató olyasvalakit másodpercekkel lassabbnak látni, mint Jarno Trulli. Képzeljék el, mire lenne képes, ha egy Ferrariban ülne"- magyarázta Luca di Montezemolo az Autosprint magazinnak nyilatkozva.

A Ferrari első embere szerint egyetért ötletével az F1 kereskedelmi jogainak birtokosa, Bernie Ecclestone és a harmadik autó indításának ötletét eddig ellenző Sir Frank Williams is.

A nagyobb hatás és vélhetően Bernie Ecclestone kedvéért, aki már régóta szeretne egy amerikai versenyzőt látni az F1-ben, az olasz elnök azt még hozzátette, hogy az amerikai csapatba természetesen egy amerikai pilótát képzel el.

Fotó: Ferrari S.p.A.

Tags: , , ,

Sharing is sexy

Related posts

0 megjegyzés for this post

Leave a Reply


Hírek forrásai | hír partnerek:

Minden aminek két kereke van, vagy annál több..... autohun
[origo], NSO, videa, duen,
f1világ, michelisz.com, zengodensionteam.com, A5.HU, mon.hu, sporthirado.hu, formula.hu