Ismét Schumiék nyerték a Nemzetek Kupáját!

Ismét Schumiék nyerték a Nemzetek Kupáját!

A gyõztes németek
2010. november 28. Ezen a hétvégén rendezik Düsseldorfban az idei Race of Champions versenyt, amelyen az elõzõ évekhez hasonlóan elindult Michael Schumacher is. Szombaton a Nemzetek Kupáját rendezték, amiben Schumi az idei Forma-1-es világbajnokkal, Sebastian Vettellel képviselte Németországot. A duó az elmúlt három évben nem akadt legyõzõre - és ez idén sem volt másképp! A döntõben a brit csapatot képviselõ Andy Priaulx-val és Jason Platóval csaptak össze. A döntõ küzdelemben Schumacher Priaulx-t verte meg a Buggy-val.

A döntõbe a németek a Benelux-államok, a britek pedig az Alain Prost-Sebastien Loeb kettõssel kiálló franciák legyõzésével jutottak be.

Michael Schumacher nyilatkozata: "Különleges dolog, mivel már az is nagyszerû volt, hogy sorozatban háromszor megnyertük. Úgyhogy negyedszer is megcsinálni, itt Németországban - figyelembe véve, hogy a csoportkörök alatt majdnem kiestünk - fantasztikus. Több, mint boldogok vagyunk. A közönség nagyon támogató volt ma este, végig szurkoltak nekünk és azzal, hogy Sebastian megnyerte a világbajnokságot csak még érzelmesebb és szórakoztatóbb volt az egész ma este. A csoportkörök után fel kellett ébrednünk - olyan volt, mintha addig aludtunk volna. De amikor a döntõben voltunk a brit srácok ellen úgy gondoltam jók az esélyeink."
Sebastian Vettel nyilatkozata: "Amikor kigördültem a pályára mindenki felállt és elkezdõdött az õrület. Nagyszerû este volt ez a rajongók számára, akárcsak Michaelnek és nekem is, hogy ilyen támogatást kaptunk. Nagyon szoros volt az elsõ körben és azt hittük kiesünk. De szerencsére Michael a csapatomban volt. Nagyszerû élmény volt itthon nyerni és az, hogy sok év óta elõször rendezik a Race of Champions-t Németországban nagyon különleges dolog."
Schumacher vs. Priaulx - döntõ futam:
 


A francia rali legenda, Michele Mouton borul - Schumi arcokat vág hozzá :)):



* Fotó: Motorsportal.hu
forrás: mschumacher.motorsportal.hu

Tags: , , ,

Sharing is sexy

Related posts

0 megjegyzés for this post

Leave a Reply


Hírek forrásai | hír partnerek:

Minden aminek két kereke van, vagy annál több..... autohun
[origo], NSO, videa, duen,
f1világ, michelisz.com, zengodensionteam.com, A5.HU, mon.hu, sporthirado.hu, formula.hu