Horner: Webber jövőre is esélyes lesz a bajnoki címre

A néhány hete véget ért Forma-1-es szezonban mindkét világbajnoki trófeát elhódító Red Bull Racing csapatfőnöke nem lát rá okot, hogy az egyéni bajnoki címért az utolsó futamig harcban lévő Mark Webber miért ne szerepelhetne 2011-ben is kiválóan. Christian Horner szerint Webber képes lesz túltenni magát csalódottságán, hiszen fantasztikus idényt produkált, amiből bőven meríthet erőt a következő évad küzdelmeire.





"Elképesztően jól vezet. Kivételesen kemény szezonban bizonyított, és úgy gondolom, a 2010-ben tanult leckéknek jó hasznát fogja venni 2011-ben. Azt hiszem, hagy magának egy kis időt gondolkodni, de amikor egy nap visszatekint erre az évre, nagyon büszke lesz arra, amit elért. Négy nagydíjat nyert, köztük a koronán ékszernek számító monacóit, ahol abszolút szuper volt, és az utolsó versenyig benne volt a világbajnoki csatában"- méltatta Webbert az Autosportnak nyilatkozó Christian Horner.

A brit csapatfőnök úgy látja, Webber jelenleg meglehetősen csalódott, de őt ismerve újult erővel és frissen fog nekivágni a 2011-es bajnoki szezonnak. Horner meg is érti ausztrál versenyzőjének érzéseit, hiszen az év során hónapokig állt a bajnoki tabella élén, míg Vettel egyetlen egyszer, igaz, a legfontosabb pillanatban: az utolsó nagydíjat követően.

"Az öt fő esélyes közül többen is úgy gondolhatnak vissza az elmúlt szezonra, hogy "mi lett volna, ha", hiszen mindegyikük vezette a bajnokságot az év egy szakaszában. Mark a nyáron állt sokáig az élen. Fel fogja tölteni az akkumulátorait, és azt hiszem, ugyanolyan keményen és versenyképesen fog vezetni, mint idén"- zárta gondolatait Horner.

Fotó: Red Bull Racing  forrás: origo

Tags: , ,

Sharing is sexy

Related posts

0 megjegyzés for this post

Leave a Reply


Hírek forrásai | hír partnerek:

Minden aminek két kereke van, vagy annál több..... autohun
[origo], NSO, videa, duen,
f1világ, michelisz.com, zengodensionteam.com, A5.HU, mon.hu, sporthirado.hu, formula.hu